Google Malaysia Announces Street View Availability in Malaysia; Street View Cars Rolling Out Now - Lowyat.NET
Events

Google Malaysia Announces Street View Availability in Malaysia; Street View Cars Rolling Out Now

FB Comments

  • Vishnu Anand

    AWESOME!

  • Vishnu Anand

    Wait, I just realised something.. God I hope these guys don’t get robbed or shot…

    • Jun

      If they really got mugged, it would be on a LOT of cameras 😀

    • Zaiman Syahzmi

      Haha…. LOL… Good one sir…

  • Shulk

    this invades our privacy..china/korea/japan would never let such things happen…please remain restricted to only public places..not people houses.

    • Zaiman Syahzmi

      But, Russia let this things happens….

  • SomeOne

    I see, JAM is everywhere……

    • Zaiman Syahzmi

      JAM?

  • ericG

    Hi, do Sabah and Sarawak are part of the plan?

    • Zaiman Syahzmi

      Yup….

  • Gang 04

    Nokia has this in Kl since early this year, u can see their car(a nissan latio) with the camera at kl sentral parking lot where nokia msia is located

  • weng98

    google maps navigation is still in beta mode..
    orientation on device is still not ready for proper use..
    fix it google..

  • joan

    they are fixing it, pls be patience, js saw dis car at seremban while on the way to melaka…very cute tho~~~

  • Ahmad C

    jangan tinggal kereta anda sebarangan… di Malaysia banyak penyamun… theheheeeee

  • aku

    pertama sekali aku puji google sebab teknologi yang tinggi untuk membantu manusia mudah untuk mencari sesuatu tempat.

    tapi pada pendapat aku,budak melayu yang jadi lead tu seorang islam yang berpikiran singkat sebab bersekutu dengan ejen yahudi untuk membuka rahsia negara kepada tontonan umum.sedarla wahai shabat seislamku bahawa malaysia sebuah negara islam yang sangat dikehendaki oleh musuh2 islam yang lain. walaupun aku bekerja sebagai pembuat peta dari syarikat navteq/nokia/here dengan teknologi yang sama ada pada google, tidak sesekali aku menolong mereka mudah untuk mendapatkan data negara aku sendiri. aku akan bagi helah yang sewajarnya. janji allah itu pasti seperti mana tanda-tanda akhir zaman, sedalam mane pun lautan hanya setakat buku lali dajjal. fikir fikirkan…kalau aku jadi tentera,dah lama aku tembak rakyat aku yang membuka rhsia negara aku sendiri. seperti di negara-negara maju diluar,mereka memang telah lame google kuasai kerana mereka memang di jajah oleh dajal. aku sangat tidak menyokong dengan tindakan kau wahai rakan seislam ku.kalau aku boleh tembak pihak JUPEM yang bagi kelulusan kepada google untuk jalankan street view ni,dah lama aku tembak budak tu.

    • pacat

      setuju dengan kenyataan “aku”. mungkin sedikit pembetulan..ayat “The Tourism Ministry of Malaysia has given its full support to Google Malaysia as well as giving them the permission to publish Street View imagery of public locations.” merujuk kepada kemetenterian bertanggungjawab dan bukannya JUPEM. Rahsia negara WAJIB dijaga bersama tidak kira islam dan bukan islam selagi anda jadi warganegara terutama kedudukan aset2 penting negara. Tengok sahaja wikimapia.org…Saya mohon mereka yang telah menandakan tempat2 tertentu supaya delete “tag” berkenaan kerana diri kita sendiri secara tidak langsung memberitahu dunia, lokasi yg kita rasa tidak penting tetapi sebenarnya penting bg mereka.

    • Zaiman Syahzmi

      Kaulah berfikiran singkat… Ini tiada kena mengena dengan mana-mana ejen rahsia… Orang Melayu zaman sekarang nie kuat dengan konspirasi yang dapat mendegenerat seluruh pemikiran orang Melayu…

  • Ahmad Azlan Ahmad

    There is an error in google maps for Jalan sungai sekamat, kajang. This is where i live. How do i inform google to correct this as it is causing many problems for my visitors. Appreciate your help in getting this corrected.

    Thank you.

    Azlan 0122193184

  • touchIPOD79

    I passed that Google Street View Car, when heading back to my house in SS2, yesterday morning… Looks like both the house and the car I was driving will be on Street View soon! 🙂

  • adasd saddas

    lol…aku baru je ikut belakang kereta dia tadi…hahaha..

    • Zaiman Syahzmi

      LOL… Takdek keje…

  • Henry

    Saw Google Street View car @ 1.600881, 103.810898 (Jalan Bukit Jaya, Taman Bukit Jaya, Ulu Tiram, 81800 Ulu Tiram), 2.25PM 11 Feb 2014.

    Hope it launch on Google Maps soon~

  • Henry

    AGAIN!!!!! Saw Google Street View car @ 1.607181, 103.812165 (Jalan Ledang 7, Taman Bukit Tiram, 81800 Ulu Tiram), 3.25PM 12 Feb 2014.

  • Remo Williams

    Spotted this Google Street View car at Kota Masai, Pasir Gudang area on 0855hrs, 5th Mar 2014.

  • Pan84

    spotted google street view car at IKM Sungai Petani on 11/3/2014 at 1055hrs

  • aliza

    Massage abudhai call me 0563818923

  • aliza

    Call for body to body massage abudhabi 0563818923

    • Zaiman Syahzmi

      Body to body? Is this a motherfucking joke..?

  • aliza

    0563818923

  • aliza

    Call for body to body massage abudhabi 0563818923

  • Biggly

    7 months later and still nothing except tourist spots in KL?

    • Zaiman Syahzmi

      Now.. It’s alive!!!

  • Sharifah Jasmine Soraya

    Google Business Views Trusted Agency, See Inside Malaysia – https://www.facebook.com/mytuxuri

  • 救救我

    10 months ago any news ? i can’t see any result on map….malaysia boleh~

  • Zaiman Syahzmi

    My village Kelantan, Paloh III, Gua Musang don’t have streetview? Oh! Come on Google!

  • This is great…

  • Now streetview is available in Perlis… sigh, pity those who happen to
    live in houses that are located exactly by the roadside, they should
    stop hanging out their lingerie and “kain pelikats” outside their houses
    for the world to see…

  • mysexnight

    We got it also on our site:

    http://www.faststreetview.com/